Ledare: Att må

Det är konstigt hur ens välmående kan gå så himla mycket upp och ner. Ångesten som kan ta över en helt och hållet i vissa perioder och lyckan och välbefinnandet som kan infinna sig däremellan. Och ibland är en bara likgiltig. Ingenting känns varken bra eller dåligt, allting bara är.

Ibland kan jag tänka att det kanske är bra. Bra att få känna sig nere för att verkligen kunna uppskatta när en mår som bäst. Det är lite som årstider. Ljust ibland, mörkt ibland. Hur tråkigt hade det inte varit om vi alltid hade haft samma klimat, samma temperaturer, samma förutsättningar, samma kläder, samma liv?

Att variation förnöjer kan vi nog alla skriva under på. Frågan är hur mycket variation som är bra för oss, vad vi egentligen mår bäst av? Är det allt eller inget? Eller är det bättre med någonting däremellan? Går det att vara på topp hela tiden och ändå njuta av det? För vad är det egentligen för mening med att må dåligt?

Jag önskar att jag hade ett svar på frågorna som många av oss ställer, men tyvärr har jag inte det. Jag vet inte hur en blir riktigt lycklig och jag vet inte heller varför vi ibland måste må så fruktansvärt dåligt.

Vad jag däremot vet är att vi alla har saker vi mår extra bra av. Kanske är det att umgås med någon viss person, kanske är det att titta på en speciell film, kanske är det att tända ljus, ta en kopp te och läsa en bra bok.

Vad det än är som gör att du mår lite extra bra, så tycker jag att du ska ta och göra det nu. Livet är för kort för att inte ta till vara på alla stunder du bara kan. Oavsett om du mår bra eller inte. Ibland kan det kännas klyschigt och vet du vad? Det är klyschigt. Men också väldigt sant.

Hoppas ni får en fortsatt fin och mysig höst så hörs vi igen i november!

Emelie Läkk Hesselius
Chefredaktör, Divine Magazine

Läs artikeln online
Ladda ner Divine Magazine nr 10 2014

FacebookTwitterGoogle+Dela den här artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *