Månadens medarbetare

Hej Amélie! Berätta lite om dig själv, vem är du? Vad gör du på fritiden?
– Jag heter Amélie, jobbar som modell och har nyligen börjat som skribent här på Divine Magazine. Jag har alltid varit en inåtvänd tjej som aldrig vågat säga ett ord eller ta mig själv på allvar, men först nu känner jag att jag visst har en massa egenskaper och tillgångar som vore synd att inte framhäva. Att göra något med min förmåga och skriva för Divine är ett steg på vägen. Mina toppar i livet är resor, modefotograferingar, asiatisk popkultur och tuggummi med hallonsmak.

Beskriv dig själv med fem ord!
– Kreativ, eftertänksam, ambitiös och en aning förbannad med ett stänk av paranoia.

Vad du har hand om i tidningen?
– Jag skriver krönikor om vardagsbetraktelser och kulturfenomen.

Hur kommer det sig att du ville jobba på Divine och hur hittade du hit?
– Jag har alltid haft svårt att prata och uttrycker mig därför hellre i skrift. Jag letade runt på internet efter olika nätmagasin och fastnade för Divine som publicerar intressanta artiklar blandat med mode och mycket personliga infallsvinklar, vilket fick mig att känna att ”här passar jag!”

Vad har du för framtidsplaner?
– I vår åker jag till Japan för att plugga japanska i ett år. Jag har varit där ett par gånger tidigare och behärskar språket relativt bra, men jag vill utvecklas och verkligen få vara en del av den kultur som jag aldrig slutar att fascineras och hänföras av! Drömmen är att i framtiden bo i Tokyo och kombinera det med mitt modellande.

Vad är ditt bästa skönhetstips?
– Mitt allra bästa tips är att inte hämmas av rädslor över vad omgivningen ska tycka. Om du vill ha gult läppstift eller en diamant i pannan så kör på det. Hur många gånger har jag själv inte tittat mig i spegeln och tvivlat på att över huvud taget våga sätta klacken utanför huset, men sedan mötts av många uppskattande ord och blickar. Men det bästa är inte att andra gillar det, utan att jag själv är stolt över att jag vågar sträva efter att vara jag.

Vad är ditt favoritplagg i garderoben?
– Oj, oj, oj, jag har så mycket att det är svårt att välja. Några exempel är en rosa päls inhandlad i Shibuya i Tokyo, ett par skoletter med chiffongrosett och en catsuit i mörkblå spets som bara väntar på att få användas!

Vad har du för favoritprogram?
– Dokumentärer från DOX på SVT.

Vad ville du bli när du var liten?
– Jag ville nog bli det mesta. Ballerina (jag tränade balett i många år), illustratör, marinbiolog(!) samt det obligatoriska delfinskötare.

Har du någon favoriträtt?
– Koreansk bulgogi och kimchi.

Vad tycker du bäst om i tidningen?
– Att alla som läser Divine skonas från dieter och en drös av regler för vad och hur man ska äta. Allt sådant där gör mig rosenrasande.

5 snabba:
Kaffe eller te
Svart eller vitt – Inget, jag väljer rosa!
Sommar eller vinter
Laga mat eller köpa mat
Jobb eller plugg

Läs artikeln online
Ladda ner Divine Magazine nr 12 2014

FacebookTwitterGoogle+Dela den här artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *