Månadens medarbetare

Månadensmedarbetare

Hej Sanna Rosell! Berätta lite om dig själv, vem är du? Vad gör du på fritiden?

– Jag är en nyfiken och glad dalkulla som sedan några år tillbaka även kallar Örebro ”hemma”. På universitetet läser jag slutet på det medie –och kommunikationsvetenskapliga programmet och efter examen siktar jag på ett skrivande yrke som kommunikatör, gärna utomlands. Skriver gör jag för det mesta – förstås i plugget, men också som frilansande skribent och för studenttidningen Lösnummer. Annan fri tid spenderar jag gärna utomhus, med springskorna på eller i svampskogen. Yoga är en nyfunnen romans som jag bara blir kärare och kärare i! Jag älskar att resa och då speciellt Sydamerika som resmål. Tidigare har jag bott i Spanien i omgångar, nu senast i Barcelona, men även i Ecuador där jag jobbade på en dagstidning. Med penna och kamera blir en resa så mycket mer, vilket jag hoppas kommer fram i de reportage som jag bidrar med i Divine Magazine.

Beskriv dig själv med fem ord!
– Öppen, positiv, sökande, frågvis och drömmande.

Vad du har hand om i tidningen?
– Jag bidrar med resereportage från olika hörn i världen.

Hur kommer det sig att du ville jobba på Divine och hur hittade du hit?
– Divine står för sunda ideal och ger positiv energi. Det är en skön kontrast till många andra tidningar idag som sänder ut helt andra vibbar. Självklart ville jag då vara med i redaktionen när chefredaktören sökte fler skribenter.

Vad har du för framtidsplaner?
Strax efter jul tar jag min kandidatexamen vilket känns otroligt roligt men samtidigt pirrigt. Suget tillbaka till Spanien är stort så planen just nu är att njuta av det ljuva livet i Barcelona. Vad som väntar där återstår att se, men jag hoppas kunna kombinera skrivandet med jobb.

Vad är ditt bästa skönhetstips?
– Jag tror att insidan speglar av sig på utsidan – alltså, att vara nöjd och glad är ett ypperligt skönhetstips. Därför försöker jag göra saker jag tycker är kul till största delen av tiden. Livet ska inte bara vara måsten och borden, utan genom att njuta av det tror jag det även syns på utsidan att en mår bra!

Vad är ditt favoritplagg i garderoben?
–  Haremsbyxor med gren ned till knäna, fyndade på en loppis i Spanien för ynka 1 euro. I dem kan jag yoga åt alla håll och kanter utan att sömmar riskerar att spricka.

Vad har du för favoritprogram?
–  Gillar radio mer än TV och är helt såld på Spanarna i P1, speciellt när Jessica Gedin levererar sina klockrena formuleringar och snärtiga kommentarer i etern.

Vad ville du bli när du var liten?
– Frisör. En sådan som kunde trolla fram långa svall på korthåriga personer bara med hjälp av saxen (behöver jag nämna att jag själv var rätt skallig som liten?).

Har du någon favoriträtt?
– Tycker att det mesta smakar gott när man kryddar ordentligt med skön stämning, trevligt umgänge och lite lagom hunger.

Vad tycker du bäst om i tidningen?
– Texter som går på djupet och gärna avslutas med ett frågetecken. Det lämnar öppet för vidare funderingar.

5 snabba:
Kaffe eller te
Svart eller vitt (hellre hela färgpaletten däremellan)
Sommar eller vinter
Laga mat eller köpa mat
Jobb eller plugg (gärna en vettig kombination)

FacebookTwitterGoogle+Dela den här artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *