Månadens medarbetare


20140401_105919-1 (2)Hej Teresia! Berätta lite om dig själv, vem är du? Vad gör du på fritiden?
– Hej! Teresia Tingström heter jag och fyller i april 26 år. Jag är född och uppvuxen på östkusten, närmare bestämt i Oskarshamn, tillsammans med en mamma, pappa och lillebror. Efter gymnasiet var jag au pair i USA och efter den upplevelsen har jag fått mersmak av resandet, att uppleva andra kulturer, klimat och rent allmänt olikheterna människor och länder emellan. Efter att ha pluggat marknadsföring i Växjö och Sydney, är jag sedan snart tre år tillbaka bosatt i Stockholm. Större delen av min lediga tid läggs just nu på mitt företag, är nämligen i startgroparna för min kostrådgivningsverksamhet. Den tid som inte läggs på det lägger jag på träning och att umgås med vännerna, lik väl över en kaffe som en schysst middag på något mysigt ställe.

Beskriv dig själv med fem ord!
– Positiv, omtänksam, öppensinnad, emotionell och ärlig.

Vad du har hand om i tidningen?
– Hälsosidorna.

Hur kommer det sig att du ville jobba på Divine och hur hittade du hit?
– Jag tyckte att tidningen sände ut signaler om ett sunt synsätt på livet och tog upp sådant som kändes aktuellt. Sedan ville jag ha en plattform där jag kunde skriva om det jag brinner för allra mest, nämligen hälsa. Jag hittade hit genom att jag hört om tidningen från min kusin, som själv skriver för tidningen.

Vad har du för framtidsplaner?
Att jobba som kostrådgivare på heltid. Ha ett jobb där jag inspirerar till en hälsosam livsstil, individuellt och för grupper. Via möten, föreläsningar, artiklar, blogg och på sikt förhoppningsvis skriva en bok inom ämnet. Jag är inte helt säker på bra jag vill bosätta mig, men blir det i Sverige är sannolikheten stor att det blir i vackra Stockholm. Annars har jag en förkärlek till USA, så vi får se.

Vad är ditt bästa skönhetstips?
– Sluta stressa. Få den sömn du behöver och ge din kropp vila. Återfukta utvändigt och invändigt. Drick vatten och ge din kropp näring, då kommer det även att synas på utsidan.

Vad är ditt favoritplagg i garderoben?
–  
Jeans. Ett par tighta, snyggt sittande jeans. Något jag aldrig tröttnar på och som går att kombinera i all oändlighet.

Vad har du för favoritprogram?
– Just nu sträckkollar jag Happy Endings. Barnslig humorserie, som är just precis det jag söker efter långa arbetsdagar. Annars gillar jag Orange is the new black, eftersom man får relationerna och karaktärerna på ett så gediget sätt, samt att det sätt kvinnorna skildras på skiljer sig från majoriteten av det man ser på TV idag . Sedan tycker jag om att grotta ned mig i mitt favoritämne genom att se på programserien The food hospital, som handlar om hur man genom kosten kan lindra olika sjukdomssymptom.

Vad ville du bli när du var liten?
– Som väldigt liten ville jag bli isprinsessa. Tror det handlade om att jag också ville dansa på isen och få ha på mig där fina glammiga kläderna hela dagarna. Det ändrades dock ganska snabbt och jag minns att det som senare fångade mitt intresse var att jag skulle bli inredningsarkitekt. Jag ville vara kreativ, ha möjligheten att bestämma hur rum skulle inredas och dekoreras.

Har du någon favoriträtt?
– Svårt att välja en, älskar mat! Men lax, kokt potatis och romsås är svårslaget.

Vad tycker du bäst om i tidningen?
– Resereportagen är himla inspirerande, krönikorna, inrednigen, egentligen det mesta. Tycker verkligen om mixen samt den sunda inställningen som genomsyrar tidningen. 

5 snabba:
Kaffe eller te
Svart eller vitt
Sommar eller vinter
Laga mat eller köpa mat
Jobb eller plugg

FacebookTwitterGoogle+Dela den här artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *