Musik: Känn ingen sorg över att det är höst

Av: Zelda Ringström

Nej hörrni, vad gött det är med höst va? Den ultimata sitta-inne-och-mys-och-gör-ingenting-utan-att-ha-ångest-årstiden är HÄR. Det är exakt nu man begraver sig i bra böcker, filmer och musik. Finner inspiration och vaknar på nytt. Nåväl, i alla fall jag.

Denna höst är dock en sådan där speciell musikhöst då dels en av mina favoriter (och även en favorit för tusentals andra) börjar spela in ett nytt album: Håkan Hellström. Så här skriver han själv om den kommande höstskapelsen:

Processed with VSCOcam

Well (som ni ser), mycket hemligstämplat. Dock har er musik-almighty här (*hybris*) lyckats dra i lite trådar och luskat reda på lite ditt och datt. ”Hoppas att ni har det bra där ute, nu när sommaren närmar sig. Nu när allt slår ut. Och jag har börjat med nya grejer sen ett tag tillbaka. Kan inte riktigt säga när det kommer” skrev Håkan själv i sin valborgshälsning i våras. Redan då var skapandet i full gång och enligt honom själv har han fått stor inspiration av sin mamma och hennes nya album med Björn Olsson – som även det är ett album ni Håkan-fans verkligen bör lyssna på om det inte redan gjorts. Mamma Hellström är nämligen precis lika begåvad som sin son. Eller ja, hennes son är precis lika begåvad som sin mor blir väl mer rätt.

När albumet släpps är dock ett mysterium svårt att lösa. Kanske hinner han bli klar med det i höst/vinter redan om arbetet pågått redan sen tidigt i våras. Enligt osäkra källor kommer albumet innehålla runt tio spår som i vanlig ordning kommer handla olycklig och lycklig kärlek. Fantastiskt va?!

Håkans första album som soloartist släpptes år 2000 och gick under namnet ”känn ingen sorg för mig Göteborg” vilket även är titelnamnet på en av de låtar som Håkan kom att bli mest känd för. Sedan dess har Håkan både släppt fler album, lyckats hålla Sveriges största konsert av en svensk artist samt släppt en film baserat på hans låtar. Det är liksom inget att tjabbla om – människan är magisk!

Här kommer mina Håkanfavoriter som kantat livet i olika omgångar sedan jag bara var barnet (givetvis i favoritordning):

  • Aprilhimlen
  • En midsommarnattsdröm
  • Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
  • Jag har varit i alla städer
  • Du kan gå din egen väg
  • Så länge du är med mig
  • Kär i en ängel

Hans mamma Carina Hellströms album som hon som nämnt skapat tillsammans med Björn Olsson finner ni på Spotify.

Läs artikeln online
Ladda ner Divine Magazine nr 10 2015

FacebookTwitterGoogle+Dela den här artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *